Nattåg till Hamburg

Res med Snälltåget till Hamburg i norra Tyskland. Hamburg är en fascinerande stad vid floden Elbe. Med sin rika historia, imponerande arkitektur, och kulturella mångfald är Hamburg en plats som erbjuder något för alla. Hamburg är också en perfekt bytesstation för dig som ska vidare med tåg ut i Europa.

Tidtabell och avgångar

Snälltåget kör följande avgångar under 2023

Avgångar från Sverige

  • 30 mars – 4 november måndag – fredag, söndag*)
  • Resor till Tysklands julmarknader och avgångar vid jul- och nyår*)

Avgångar från Hamburg

  • 31 mars – 6 november måndag – fredag, söndag*)
  • trafik kring jul- och nyår *)

*) Bokningen öppen fram till 1 oktober. På grund av banarbeten går tåget inte 6-9/4, 30/4 och 22-31/7. Tåget går inte natt mot söndag på grund av ett återkommande banarbete på högbron över Kielkanalen.

Mellan nyår och påsk kommer Snälltåget inte att köra några avgångar till och från Hamburg och Berlin. Du kan istället resa med oss till Österrike.

Tågtider till Hamburg

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Stockholm–Berlin, tåg 301
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Stockholm C16.23
Södertälje Syd16.40
Norrköping C17.42
Linköping C18.07
Nässjö C19.06
Alvesta19.45
Hässleholm C20.25
Eslöv20.50
Lund C21.05
Malmö C22.25
Ørestad23.07
Hamburg Hbf05.31
Berlin Hbf08.47

 

Tågtider från Hamburg

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Berlin–Stockholm, tåg 300
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Berlin Hbf20.57
Hamburg Hbf23.59
Ørestad06.47
Malmö C07.35
Lund C09.33
Eslöv09.44
Hässleholm C10.07
Alvesta10.45
Nässjö C11.20
Linköping C12.22
Norrköping C12.47
Södertälje Syd13.50
Stockholm C14.10

Resa till Hamburg med tåg från Sverige

Snälltågets nattåg tar dig direkt från Malmö via Danmark till Hamburg utan byten. Låt resan bli en del av er upplevelse. Att resa med tåg ger dig också tid att läsa en bok, umgås med ditt ressällskap eller jobb om så behövs. Nattåget lämnar Sverige under eftermiddagen/kvällen och du har gott om tid att koppla av och njuta av en bit mat i restaurangvagnen, kom ihåg att boka bord om ni vill äta i Krogen. 

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och ett populärt resmål både för affärsresor och semesterfirare. Hamburg är en mysig stad med många udda små butiker och många bra restauranger och barer att upptäcka. Snälltågets nattåg från Sverige ankommer tidigt på morgonen till Hamburg så du förlorar ingen tid och får hela dagen på dig att upptäcka Hamburg. 

Att resa till Hamburg från Sverige med tåg är en bekväm och miljövänlig alternativ.

Här är några saker att tänka på inför er resa

Gränskontroll och passkontroll: Under din tågresa kommer du att passera gränskontroller, det genomförs regelbundna kontroller. Se till att du har ditt pass eller ID-kort (av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip) redo för att visa vid dessa kontroller.

Komfort på tåget: Res bekvämt med Snälltåget med WiFi ombord och möjlighet att köpa mat och dryck. Läs mer om våra biljettyper nedan. Se till att du har med dig nödvändiga bekvämligheter som en bok, hörlurar och laddare för att göra din resa så behaglig som möjligt. 

Ankomst till Hamburg: När du når Hamburg kommer du att anlända till Hamburg Hauptbahnhof, stadens huvudjärnvägsstation. Härifrån kan du enkelt ta dig till din boendeanläggning och börja utforska staden.

Att resa med nattåg till Hamburg

Att stiga på Snälltågets nattåg till Hamburg är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer. Reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Sittplats – Ett prisvärt alternativ

Du får en sittplats i en salongsvagn. 

Bäddplats i delad kupé – Om du reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Egen kupé – Om ni reser tillsammans

Ni har en egen kupé för ert resesällskap upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer ni själva om kupén till nattläge när ni känner att det är dags att krypa till sängs. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

Toalett ombord

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Andra resmål

Berlin
München

Finns det WiFi ombord på tåget till Tyskland?

Ja, det finns Wi-Fi ombord på tåget till Tyskland. Tänk på att hastigheten är begränsad. Om möjligt rekommenderar vi att ni laddar ner innehåll till era enheter för att minska behovet av Wi-Fi.

Vårt nätverk ombord heter Snalltaget eller Snälltåget. Du måste öppna en webbläsare för att komma åt vår startportal som finns på snalltaget.se/internetombord. Är du inte aktiv på en timme loggas du automatiskt ut och måste logga in igen. 

Behöver jag boka bord om jag vill äta i Krogen?

Vill du njuta av varm mat, dricka öl eller vin måste du boka bord i förväg. Vi erbjuder även möjligheten att ta med kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till din sittplats ute i tåget.