Ciao Italia!

Håll drömmen vid liv - snart kan du ut och resa igen. Här har vi gjort ett förslag på en tågresa till och från Italien med Interrail. Du börjar resan med Snälltågets nattåg Malmö–Berlin, fortsätter med tyska snabbtåget ICE Berlin–München och ta sedan EuroCity-tåget som tar dig från München genom Alperna till Bolzano, Verona eller Bologna i norra Italien. Därifrån kan du sedan ta dig vidare samma dag till Gardasjön, Milano, Venedig, Ancona, Pesaro, Rimini, Florens, Pisa och Rom.

Information om 2021 års tidtabell kommer under oktober 2020, nedan visas tidtabellen för 2020.


Så här tar vi dig till och från Italien 

Dag 1 Du stiger på nattåget Malmö–Berlin. Vi har även anslutande dagtåg från Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta till Malmö. samt bussanslutningar Jönköping-Nässjö och Växjö-Alvesta.

Dag 2 Du ankommer till Berlin Hbf på morgonen 06.45, tar en frukost från tåget eller på stationen och tar sedan tyska snabbtåget ICE Berlin Hbf 08.05 till München Hbf 12.01 och fortsätter därefter med EuroCity-tåget från München Hbf 13.33 som stannar i Bolzano kl 17.27, Verona kl 18.58 (byt där för att resa med buss till Gardasjön, eller ta tåget till Milano med ankomst 20.45 eller Venedig med ankomst 20.42). Fortsätter du med tåget från München så ankommer det till Bologna 20.16 och därifrån kan du ta dig till Rimini, Pesaro, Ancona, Florens, Pisa eller Rom.

Hemresan bjuder på lite mer upplevelser, då det tyvärr inte går att nå nattåget i Berlin i tid. VI kan erbjuda dig tre alternativ där du övernattar i Innsbruck, München eller i Berlin.

Dag 1 Du reser från norra Italien med avgångstider från Venedig 09.10, Milano 09.13, Bologna 09.18, Verona 11.01, Bolzano kl 12.34 och du ankommer München 16.26. Det går att påbörja resan från Ancona, Pesaro, Rimini, Rom, Florens och Pisa – men det blir tidigare på morgonen.

Vill du hellre få lite alpluft på hemresan stiger du av i Innsbruck 14.40. Lockar Berlin mer än München så tar du tåget från Müchen 16.55 och ankommer Berlin 21.30.

Dag 2 Du som gjort uppehåll i Innsbruck reser vidare 10.40 och byter på München Hbf, därifrån går tåget 13.54 och ni ankommer Berlin 18.26. Nattåget mot Malmö avgår 19.25.

Dag 3 Ni som inte har Malmö som slutstation fortsätter mot era destinationer.

Vill du se mer av Italien när du ändå är där? Då ska du lägga till extra resdagar på ditt interrailkort. Platsbiljetter köper du på plats på stationerna i Italien.


Vad kostar det?

Bästa pris är att köpa ett 4-dagars interrailkort som gäller för resa inom en månad. Förutom interrailkortet behöver du platsbiljetter för nattåget Malmö–Berlin. Vi rekommendera även att köpa platsbiljett för de långa dagtågssträckorna Berlin–München och München–Verona / Bologna. Det är värt merkostnaden på 62 kr per plats och tåg. I priset nedan är platsbiljetterna till och från Bolanzo, Verona och Bologna är inkluderade. Ett stopp i Innsbruck innebär 62 kr extra per person.

Kategori Pris 2 klass 1 extra dag  3 extra dagar
Vuxen 28–59 år 3.846 SEK +390 SEK +960 SEK
Barn 0–11 år med vuxen 1.046 SEK +0 SEK +0 SEK
Ungdom 12–27 år 3.186 SEK +290 SEK +710 SEK
Senior 60+ 3.576 SEK +360 SEK +870 SEK

Egen kupé på nattåget Malmö–Berlin + 399 kr per tomplats och riktning (6 bäddar i kupén).

Utöver priserna ovan tillkommer avgift för rekommenderat brev om 150 kr per bokning.

Med reservation för valutakursförändringar.

Så här köper du din resa

Du kan köpa Interrailkortet och platsbiljetterna på de tåg som finns i reseförslagen genom oss på Snälltåget. Använd detta formulär (ej aktivt nu pga coronan) så har vi alla uppgifter vi behöver. Vi bokar in och skickar dig en bekräftelse och instruktioner för att betala över webben. Vi skickar hem biljetterna till dig per post. 

Vill du resa en annan rutt till Italien och vill ha hjälp med att boka platsbiljetter hänvisar vi dig till Centralens Resebutik i Kalmar.

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget Malmö - Berlin krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas vid incheckningen i Malmö och ombord på tåget från Berlin. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen i Sassnitz gör regelbundna kontroller.

Att resa med nattåg

När du reser med nattåget till Berlin reser du i kupé, med plats för sex personer med tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Vi har två olika komfortnivåer:

Bäddplats i delad kupé

Du delar kupé med andra personer som kan ha andra på- och avstigningsorter än du själv. Du bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén. 

Egen kupé

Du har en egen kupé för dig och ditt sällskap på 1-6 personer. Du bäddar själv med bäddlinne finns i kupén. 

Wi-Fi 

Täckningen är tyvärr bristfällig i Tyskland, så vi har valt bort Wi-Fi på nattåget till Berlin. På färjeöverfarten Trelleborg - Sassnitz finns ett begränsat Wi-Fi på de övre däcken.

Eluttag / USB-laddare

I varje kupé finns två eluttag eller uttag för att ladda utrustning med USB-kontakt.

Stena Line buffé eller Lönnkrogen?

På färjeöverfarten i riktningen mot Berlin kan du förboka buffé. 

Under resan kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter och i samband med på och avväxling av färjan håller lönnkrogen stängt.

Du kan betala med svenska kronor, euro eller med swish om det finns mobiltäckning. Vi tar inte emot kortbetalning på grund av begränsad mobiltäckning.

Vår restaurangvagn krogen medföljer inte på resorna till Berlin.

Säkerhet ombord på tåg och under färjeöverfarten

Du kan under hela färjeöverfarten gå mellan tåget och färjans övre däck.

Tåget är under hela färjeöverfarten bemannat med Snälltågets personal och på tågdäck finns även Stena Lines däckspersonal för din säkerhet vid behov av en eventuell evakuering av tåget.

Tågets vagnar är utrustade med brandlarm i varje kupé och det finns två brandsläckare i varje vagn. Tågfärjedäcket har sprinklersystem och brandsläckare. Brandlarmen funktionskontrolleras löpande.

Var observant på säkerhetsinformationen som finns i vagnarnas vestibuler och vid uppgångarna till färjan.

Går färjans generalalarm – sju korta signaler följt av en lång ton ska du omedelbart bege dig till samlingsstationerna på övre däck.

Tillsammans - vår nya biljett!

Biljetten för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans på vår linje Malmö - Stockholm.  Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medföljande vuxen, ungdom och senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Bokningen Malmö - Stockholm är öppen t o m 2021-01-10.