Foto Visit Skåne © Carolina Romare

Res med tåget till Lund – prisvärt, smidigt och god mat ombord

Ta tåget från Stockholm via bland annat Linköping till Lund. Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn Krogen. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Snälltåget har dagliga avgångar mellan Stockholm och Lund och tågen fortsätter sedan till Malmö. Boka din resa på Snälltåget.se, så är biljetten alltid ombokningsbar om du behöver boka om din resa.

Lunds genuina stadskärna nås lätt till fots från Lunds centralstation. Ta en promenad längs de mysiga kullerstensgatorna, slå er ned på något av stadens torg och njut av atmosfären. Lunds Central har tre ankommande järnvägslinjer, södergående mot Malmö, Södra stambanan mot Stockholm och Västkustbanan mot Göteborg, det gör Lund till en av Sveriges mest trafikerade tågstationer.

 

Res med tåg från Stockholm till Lund

Att resa med tåg från Stockholm till Lund är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Stockholm till Lund Centralstation tar knappt fem timmar.  

Avgångar och tidtabeller till Lund

Snälltåget har minst två dagliga avgångar till Lund från Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och fortsätter vidare till Malmö. Vissa avgångar har Köpenhamn som slutdestination. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Lund – en prisvärd resa  

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Vill du hitta en billig resa till Lund? Boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

Vi är glada att så många studenter väljer att resa med oss till Lund. Det är troligen tack vare våra ständigt låga priser, goda service och schyssta studentrabatter. Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du ca 25% studentrabatt på sittplats.

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

Upp till fyra barn under 16 år dessutom på upp till 80% rabatt på vuxenpriset, om bokningen innehåller minst en vuxen, senior 60+, ungdom och/eller student.

Biljetten går att avboka eller boka om fram till 24 timmar före avresa. Om ni ska lägga till, byta ut eller ta bort en resenär måste resan bokas om. Är priset högre vid när ni bokar om får ni betala mellanskillnad, är priset lägre får ni värdebevis som mellanskillnad.

Tillsammans-biljetten gäller vid resa i sittvagn.

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

Ombokning och avbokning

Snälltågets biljetter som köps via Snälltåget.se är ombokningsbara. 

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé i nattåg sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Biljetten skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa, för egen kupé i nattåg skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Du ombokar genom att först avboka din resa via Min resa

När en ombokningsbar biljett avbokas får resenären ett värdebevis som består av biljettpriset minus en avgift om 50 kr per sträcka och resenär. Värdebeviset gäller för köp av resor inom 365 dagar. Värdebeviset kan användas för att köpa en ombokningsbar resa med Snälltåget. 

Är den nya biljetten dyrare måste du betala en mellanskillnad. Är biljetten billigare kan du använda värdebeviset fler gånger.

Har du köpt din biljett genom oss på Snälltåget så kan du avboka via Min resa. En återköpsbar biljett går inte att boka om, den går bara att boka av. Vid avbokning av en återbetalningsbar biljett betalar du motsvarande avgifter som för en ombokningsbar biljett.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Lund.

Boka egen kupé på tåget till Lund

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Genom att boka bord i vår mysiga restaurangvagn Krogen kan du njuta av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Lund har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i självservicekassan i Krogen och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Välj en klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Inför din resa till Lund

 • I Lund är det mesta tillgängligt till fots eller med cykel, staden är platt och förhållandevis enkel att ta sig runt i. Vill du hyra cykel erbjuds det bland annat stadscyklar via Lundahoj.
 • För längre resor i stan eller om du har tung packning finns flera stadsbussar som ansluter till centralstationen. Hitta tidtabeller och priser här.
 • Lund är en av Sveriges äldsta universitetsstäder med över 44 000 studenter årligen. Här finns ett levande studentliv med många nationer, kårer och inte minst akademiska föreningen som driver AF-Borgen.
 • Lund är en liten mysig stad med flera bra restauranger och caféer. Kanske är det just tack vare studenterna som utbudet av restauranger och caféer är så stort.
 • Vid Lunds centralstation finns ett flertal restauranger och caféer, bland annat bageriet Gateau, hamburgerkrogen Viggos och ett stenkast bort ligger VESPA som serverar stenugnsbakade pizzor.
 • I Lund finns det mycket att göra, domkyrkan från 1100-talet är ett måste för dig som besöker Lund. Kulturen i Lund är ett museum som erbjuder kulturarrangemang och ett flertal utställningar av olika slag, kliv in i husen och upptäck livet i staden från medeltiden fram till 1930-talet.
 • I centrala Lund finns flera hotell, bed & breakfast och vandrarhem. Här kan du hitta boende i Lund.

 

6 anledningar att välja tåget till Lund

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Lund
 2. Till skillnad från exempelvis flyget till Sturup rullar tåget in i centrala stan
 3. Ät, plugga eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar
 4. Tåget till Lund går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resealternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.

Andra linjer

| Tåg till StockholmTåg till Malmö |  Tåg till Köpenhamn | Tåg till fjällen | Alla våra destinationer |