Res bekvämt med Snälltåget till Jönköping vid Vätterns strand

Du som väljer att resa kollektivt till Jönköping med tåg och buss tar ett bra beslut både för dig som resenär och klimatet. Snälltåget har dagliga avgångar till Nässjö där anslutande bussar väntar in tåget, efter en bussresa på drygt 30 minuter når du centrala Jönköping. Du hamnar direkt i centrala delarna av stan och har nära till det mesta från Jönköpings Centralstation. Vi på Snälltåget trafikerar sträckan Malmö – Stockholm dagligen och passerar därmed Nässjö flera gånger varje dag, där väntar vår anslutande buss till Jönköping. I vår trivsamma restaurangvagn Krogen kan du njuta av vällagad mat serverad på porslin och god dryck. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa.

Jönköpings Centralstation ligger centralt i stan exakt vid Vätterns södra strand och nära Högskolan i Jönköping, Rådhusparken och promenad- och restaurangstråket vid Munksjön samt mycket mer. Elmiamässan som vanligtvis är en stor besöksanledning nås med buss på ca 20-30 minuter.

 

Tåg och buss från Stockholm till Jönköping

Att resa med tåg från Stockholm till Jönköping är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Snälltåget erbjuder resan med ett byte till buss i Nässjö som sedan tar er till ert slutmål Jönköping. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO) vilket gör vårt erbjudande till ett klimatsmart alternativ. Resan från Stockholm till Jönköping tar ca tre timmar och 30 minuter. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping och Linköping innan Nässjö där bytet till buss sker. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

 

Till Jönköping från Malmö

Reser du söderifrån har vi minst två dagliga avgångar från Malmö mot Jönköping med byte i Nässjö. Resan till Jönköping tar ca 3 timmar och 30 minuter från Malmö C. Våra tåg stannar normalt även i Lund, Eslöv, Hässleholm, Alvesta innan ni når Nässjö.

 

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Nässjö–Jönköping och Alvesta–Växjö–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, wi-fi och eluttag för din bekvämlighet. 

 

Varifrån går Snälltågets buss?

Nässjö – bussen avgår från hållplats K.

Jönköping – bussen går från resecentrum, se informationstavlor för att se vilken gate bussen går från.

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Jönköping – en prisvärd resa  

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Om du är på jakt efter en billig resa till Jönköping bör du boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Jönköping.

 

Res i egen kupé till Nässjö (sedan buss till Jönköping)

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Unna dig en god måltid i vår restaurang ombord. I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Nässjö har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på våra tåg

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Välj en klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Tips inför din resa till Jönköping

 • Centralstationen i Jönköping ligger centralt och härifrån kan du nå det mesta med en kortare promenad. På stationen finns exempelvis Pressbyrån, Espresso House, toaletter, förvaringsboxar, wifi och i anslutning finns parkering.
 • Ta sikte på Rådhusparken och därifrån är det inte långt till varken piren som sträcker sig ut i Vättern eller till den mysiga promenaden längs med Hamnkanalen och Munksjön.
 • En tur till Visingsö och Gränna. Om du stannar i Jönköping några dagar rekommenderar vi en utflykt till Polkagrisstaden Gränna och en tur till Visingsö. Från Jönköping reser du med Jönköpings länstrafik till Gränna och sedan vidare med färja till Visingsö.
 • På 1840-talet startades tändstickstillverkningen i Jönköping som några år senare skulle leda fram till uppfinningen säkerhetständstickan som skulle få stort internationellt genomslag. I stan finns Sveriges Tändsticksmuseum, där berättas en levande tändstickshistoria.
 • Det finns många trevliga restauranger och caféer i Jönköping. Njut av utsikten över Vättern från någon av restaurangerna på piren eller prisbelönta Sjön som ligger en bit bort längs med Vätterns strand.
 • Om du söker boende i Jönköping hittar du mer info här.

 

Fem anledningar att resa med Snälltåget till Jönköping

 1. Vår resa som kombinerar tåg till Nässjö och buss vidare till Jönköping är det mest miljövänliga alternativet för din resa, efter cykel och att gå.
 2. Ät, plugga/jobba eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar i Nässjö där anslutningsbuss tar dig den sista biten till Jönköping.
 3. Att resa med tåg och buss går snabbt och smidigt och du slipper incheckning av bagage
 4. Med wifi ombord på både tåg och buss kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 5. Att resa med Snälltåget är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med våra förmånliga rabatter som du kan läsa mer om ovan.

Välkommen att boka din resa till Jönköping med oss!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö.  

Tåg till Lund.

Tåg till Stockholm.

Här hittar du våra övriga destinationer.