Snälltåget till Funäsfjällen

Med våra nattåg tar vi dig till från bl a Malmö och Stockholm till en vintersemester i Funäsfjällen. Tåget tar dig till Röjans station på Inlandsbanan och därifrån är det anslutningsbuss som går till Funäsdalens busstation. 

Bokningen inför vintersäsongen 2024/25 kommer att öppna i juni 2024. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information när bokningen öppnar.

 

Avgångar & Stationer

Säsongen 2023/24 kör vi till Funäsfjällen onsdagar och lördagar 20 december–7 april. Tågtiderna är anpassade efter att du reser med bytesdag för boendet på torsdagar och söndagar.  Klicka här för att se tågets tidtabell.

Tåget avgår från Malmö på kvällen och du kommer fram till Röjans station på Inlandsbanan nästa morgon. Från Röjan är det transferbuss till Funäsdalens busstation. Förbeställ frukostpåse på tåget så är du redo att ge dig ut i skidbacken direkt när du kommer fram. Hemresan avgår på eftermiddagen torsdagar och söndagar och du är åter i Stockholm sent samma kväll och Malmö på morgonen.

Transfern Röjan - Ramundberget går till och från Funäsdalens busstation.

Bussen Röjan går till Funäsdalens busstation, men Funäsfjällen är mycket större än så! Skidbussen tar dig smidigt mellan  Fjällnäs, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket, Kappruet, Funäsdalsberget, Bruksvallarna och Ramundberget. Liftkortet gäller som biljett.

Mer information om destinationen och bokning av boende finns på Funäsfjallen.se. Tänk på att välja ett boende som är smidigt och enkelt när du ska ta dig till backar, affären eller restaurangen. 

Hur funkar det att resa med nattåg till Funäsfjällen?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. På nattåget har ni en egen kupé där ni kan umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Kupén har plats för sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Ni ställer om kupén från sittläge till nattläge och bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten. Reser du till Uppsala och Stockholm på hemresan blir det sittplats i kupé som du delar med andra resenärer.

Det finns även möjlighet att köpa plats i delad kupé. Då delar du kupé med andra personer (upp till 6 personer i samma kupé).

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Ta med husdjur på tåget?

Det finns ingen möjlighet att resa med husdjur.

 

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför bordsbokning.

Vilka regler gäller för bagage och skidor?

Du får ta med dig ett handbagage på 55x45x25 cm.

Bokar du Egen kupé kan du ta med dig mer bagage. Om ni har tomplatser i kupén kan ni använda en av sängarna för bagageförvaring. Tänk på att utrymmet i kupén är begränsat - packa i flera mindre väskor som är anpassningsbara, såsom bags och ryggsäckar, istället för en stor och tung väska. Läs mer under våra resevillkor, punkt 4 och 5.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka om din resa fram till sju dagar före avresa. Du betalar endast bokningsavgiften på 79 kr vid ombokning.

Du kan också betala extra för att biljetten ska vara återköpsbar (du får pengarna tillbaka minus bokningsavgiften). Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka av din resa senast sju dagar före avresa.

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med VISA eller MasterCard.