Nattåg till Tyskland

Res med Snälltåget till en av Europas mest spännande huvudstäder eller res vidare på en weekendresa till t ex Dresden eller München. Nattåget utgår från Stockholm och går sedan via Malmö, Danmark och Hamburg till Berlin.

 

Tidtabell och avgångar

Snälltåget kör följande avgångar under 2023

Avgångar från Sverige

  • 30 mars – 4 november måndag – fredag, söndag*)
  • Resor till Tysklands julmarknader och avgångar vid jul- och nyår*)

Avgångar från Tyskland 

  • 31 mars – 6 november måndag – fredag, söndag*)
  • trafik kring jul- och nyår *)

*) Bokningen öppen fram till 1 oktober. På grund av banarbeten går tåget inte 6-9/4, 30/4 och 22-31/7. Tåget går inte natt mot söndag på grund av ett återkommande banarbete på högbron över Kielkanalen.

Alla Snälltågets avgångar stannar även i Hamburg, vilket är en perfekt bytesstation för dig som ska vidare med tåg ut i Europa.

Mellan nyår och påsk kommer Snälltåget inte att köra några avgångar till och från Hamburg och Berlin. Du kan istället resa med oss till Österrike.

 

Tågtider till Tyskland

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Stockholm–Berlin, tåg 301
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Stockholm C16.23
Södertälje Syd16.40
Norrköping C17.42
Linköping C18.07
Nässjö C19.06
Alvesta19.45
Hässleholm C20.25
Eslöv20.50
Lund C21.05
Malmö C22.25
Ørestad23.07
Hamburg Hbf05.31
Berlin Hbf08.47

 

Tågtider från Tyskland

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Berlin–Stockholm, tåg 300
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Berlin Hbf20.57
Hamburg Hbf23.59
Ørestad06.47
Malmö C07.35
Lund C09.33
Eslöv09.44
Hässleholm C10.07
Alvesta10.45
Nässjö C11.20
Linköping C12.22
Norrköping C12.47
Södertälje Syd13.50
Stockholm C14.10

Resmål i Tyskland och på kontinenten

Snälltågets nattåg tar dig direkt från Malmö via Danmark till Tyskland utan byten. Låt resan bli en del av er upplevelse. Att rulla fram genom Europa är inte bara mysigt, det ger dig också tid att läsa en bok, umgås med ditt ressällskap eller jobb om så behövs. Nattåget lämnar Sverige under eftermiddagen/kvällen och du har gott om tid att koppla av och njuta av en bit mat i restaurangvagnen. 

Här följer mer information och inspiration för hur du kan upptäcka Europa med tåg. 

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och ett populärt resmål både för affärsresor och semesterfirare. Hamburg är en mysig stad med många udda små butiker och många bra restauranger och barer att upptäcka. Snälltågets nattåg från Sverige ankommer tidigt på morgonen till Hamburg så du förlorar ingen tid och får hela dagen på dig att upptäcka Hamburg. 

Berlin

Storstadsmetropolen Berlin har något för alla! Tåget stannar på gångavstånd från Brandenburger Tor och Unter den Linden och Riksdagshuset mitt i centrala Berlin. Upptäck alla minnen av stadens spännande historia, men glöm inte att ta en paus i en biergarten. Ta Snälltåget fram och åter till Berlin eller stanna till några timmar eller några dagar på din tågluff.

Läs mer om Berlin

München

Ta nattåget till Hamburg och res vidare till Bayerns huvudstad. Från Hamburg till München reser du med tyska järnvägens snabbtåg och kommer fram till München vid lunchtid - redo för en eftermiddag och kväll full av aktiviteter, äventyr, god mat och dryck!

Du bokar din resa till München online på Snälltåget.se

Nyhet! Du kan resa direkt från Malmö och Köge Nord (utanför Köpenhamn) till Oktoberfest i München. Avgång från Sverige och Danmark 25 september och hemresa 28 september.

Läs mer om München

Dresden

Bara två timmar från Berlin ligger Dresden med sina vackra byggnader och närheten till Elbe. 

Nyhet! Du kan resa direkt till Dresden med Snälltåget vid fyra tillfällen i september.

Läs mer om Dresden

Att resa med nattåg till Tyskland

Att stiga på Snälltågets nattåg till Tyskland är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer. Reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Sittplats – Ett prisvärt alternativ

Du får en sittplats i en salongsvagn. 

Bäddplats i delad kupé – Om du reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Egen kupé – Om ni reser tillsammans

Ni har en egen kupé för ert resesällskap upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer ni själva om kupén till nattläge när ni känner att det är dags att krypa till sängs. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

Toalett ombord

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Finns det WiFi ombord på tåget till Tyskland?

Ja, det finns Wi-Fi ombord på tåget till Tyskland. Tänk på att hastigheten är begränsad. Om möjligt rekommenderar vi att ni laddar ner innehåll till era enheter för att minska behovet av Wi-Fi.

Vårt nätverk ombord heter Snalltaget eller Snälltåget. Du måste öppna en webbläsare för att komma åt vår startportal som finns på snalltaget.se/internetombord. Är du inte aktiv på en timme loggas du automatiskt ut och måste logga in igen. 

Behöver jag boka bord om jag vill äta i Krogen?

Vill du njuta av varm mat, dricka öl eller vin måste du boka bord i förväg. Vi erbjuder även möjligheten att ta med kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till din sittplats ute i tåget.