Foto Visit Skåne © Carolina Romare

Välkommen att resa till Eslöv med Snälltåget

Med Snälltåget reser du till Eslöv utan byten. Att välja tåget för din resa är ett klokt beslut för både för dig som resenär och klimatet. Vi på Snälltåget trafikerar sträckan Malmö – Stockholm dagligen och passerar därmed Eslöv flera gånger varje dag. Ombord kan du njuta av vällagad mat i vår restaurangvagn Krogen, för att minska mängden engångsprodukter serveras maten på porslin och drycken i glas, precis som hemma. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa.

Den vackra tegelbyggnaden som rymmer Eslövs station invigdes 1914 och är minnesmärkt. Den mysiga småstaden Eslöv når du sedan enkelt till fots från stationsbyggnaden. Lek med barnen på lekplatsen i Stadsparken eller slå er ner på en av restaurangerna omkring Stora Torg.

 

Res med tåg från Stockholm till Eslöv

Att resa med tåg från Stockholm till Eslöv är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Stockholm till Eslöv tar ca fyra timmar och 30 minuter. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta och Hässleholm. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Eslöv – en prisvärd resa  

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa till Eslöv. Boka din resa 2–3 veckor i förväg för bästa möjliga pris, välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, de billigaste priserna finner du på de avgångar där det är få som åker.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Eslöv.

 

Res i egen kupé till Eslöv

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Sätt guldkant på er tågresa till Eslöv med en måltid i vår restaurang ombord. I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Eslöv har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

 

Fika på våra tåg

Vill du bara ta en fika? Handla i självservicekassan i Krogen och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Välj en klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa till Eslöv. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Tips inför din resa till Eslöv

 • I centrala Eslöv hittar du det mesta du kan behöva, här finns trevliga restauranger, caféer och butiker.
 • Skåne är bland annat känt för sin spettkaka och i Eslöv ligger ett äkta Spettkaksbageri som bakat enligt originalrecept sedan 1950. Väl i Eslöv kan det passa bra i unna dig en bit spettkaka.
 • Bara 30 minuter från Eslöv ligger Skånes Djurpark som är världens största djurpark med nordiska djur.
 • Om du gillar naturupplevelser rekommenderar vi ett besök i Söderåsens Nationalpark. Res med Skånetrafiken till Skäralid, Nationalparken. Här väntar en fantastisk natur med djupa dalar, strömmande vattendrag och en lummig lövskog.
 • På tågstationen i Eslöv finns toaletter och förvaringsboxar och i anslutning finns både parkering, butiker och möjlighet att köpa mat.
 • För fler tips inför ditt besök Visit Mittskåne.

 

6 anledningar att välja tåget till Eslöv

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Eslöv
 2. Det finns ingen flygplats som ligger nära Eslöv, tåget däremot rullar in i centrala stan
 3. Utnyttja restiden på bästa sätt för att äta, plugga/jobba eller vila, när tåget stannar är du redo för Eslöv.
 4. Tåget går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.

Välkommen att boka din resa till Eslöv med oss!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö.

Tåg till Lund.

Tåg till Stockholm.

Här hittar du våra övriga destinationer.