Trafikinformation

Överst på denna sida hittar du aktuell trafikinformation för Snälltåget i Sverige. För trafikinformation i Danmark, Tyskland och Österrike hänvisar till stationernas avgångstavlor.

Längre ner hittar du planerade trafikstörningar vid banarbeten och aktuella regler som gäller för inresa och transit till de länder som Snälltåget trafikerar.

Malmö → Stockholm C

Tåg 3940  Signalfel
Vagnsordning 16-15-14-13-12-11-10
Spår
Tid
Från
Malmö
Spår 9
09:19   Avgått
Lund
Spår 4
09:31   09:46   Avgått
Eslöv
Spår 3
09:44   09:58   Avgått
Hässleholm
Spår 4
10:06   10:20   Avgått
Alvesta
Spår 2
10:45   10:58   Avgått
Nässjö
Spår 5
11:22   11:57   Prel. tid.
Norrköping
Spår 7a
12:47   13:12   Signalfel
Södertälje S
Spår 6
13:54   14:09  
Till
Stockholm C
Spår 18
14:15   14:30  

Stockholm C → Malmö

Tåg 3941  Signalfel
Vagnsordning 10-11-12-13-14-15-16
Spår
Tid
Från
Stockholm C
Spår 12
09:00   09:11   Avgått
Södertälje S
Spår 8
09:20   09:31   Avgått
Norrköping
Spår 1
10:27   Avgått
Linköping
Spår 1
10:53   Avgått
Nässjö
Spår 4
11:49   Avgått
Hässleholm
Spår 3
13:05   13:22   Prel. tid.
Eslöv
Spår 4
13:26   13:43   Prel. tid.
Lund
Spår 2
13:40   13:51   Prel. tid.
Till
Malmö
Spår 9
13:55   14:08   Prel. tid.

Spårnummer och förändrade tider är preliminära och kan ändras.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

 

Aktuella resebestämmelser

Uppdaterat 13.01.2022

 

Resor inom Sverige

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna att att använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel. Munskydd införskaffar du själv inför resa på egen bekostnad.

Du ska inte resa om du har symptom.

 

Inresa till Danmark från Sverige och Tyskland 

Det är fritt att resa in i Danmark, men du ska uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2).
 • Du ska ha haft Covid-19 de senaste 12 månaderna och det ska ha gått 14 dagar sedan testet och ha dokument som styrker, detta, t ex en utskrift på positivt testresultat från 1177.se. Antikroppstest är inte giltigt.
 • Du ska ta ett test senast 24 timmar efter ankomst till Danmark (gäller ej transitresor) eller ska du ha ett intyg på ett negativt test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).

Barn under 15 år i förälders sällskap behöver inte uppfylla kraven ovan. 

Från 28 december 2021 måste alla ta ett test enligt punkt 3 ovan vid inresa till Danmark, även om man är vaccinerad.

Läs mer på Coronasmitte.dk Ovanstående gäller inte för transitresor (genom Danmark).

 

Inresa till Tyskland från Sverige och Danmark 

För inresa i Tyskland behöver du uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet.
 • Du ska ha ett intyg på ett negativt test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är fullvaccinerad på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska och det ska ha gått 14 dagar sedan sista dosen. 
 • Du ska ha ett intyg på att du har haft Covid-19 på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska som inte är mer än sex månader gammalt och det har gått 28 dagar sedan det positiva testet. Antikroppstest är inte giltigt.

Barn under 12 år behöver inte uppfylla kraven ovan.

Reser du från Danmark och Sverige ska du fylla i en inreseanmälan, eftersom båda länderna räknas som ett högriskområde. 

Uppfyller du kraven för inresa i Tyskland uppfylls även kraven för inresa till (och transit genom) Danmark från Sverige.

Ska du resa till Österrike med Snälltåget behöver du inte uppfylla kraven i Tyskland då det räknas som en transitresa.

 

Inresa till Sverige från EES (inklusive Danmark)

För inresa i Sverige krävs att alla utländska medborgare över 12 år måste kunna uppvisa ett negativt test som är högst 48 timmar (PCR, NAAT eller antigen).  Dokumentation som ska uppvisas är följande:

 • Namn och födelsedatum på den som har testats,
 • datum och tidpunkt för provtagningstillfället.
 • sjukdom eller smittämne, covid-19 (SARS-CoV-2 eller en av dess varianter).
 • vilket sorts test som har använts
 • det negativa testresultatet
 • namn och adress till intygsutfärdaren eller laboratoriet som har utfört testet.
 • intyget kan vara skrivet på svenska, danska, norska, engelska eller franska

Vaccinpass gäller inte för inresa.

Svenska medborgare, utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus och alla barn under 18 år omfattas inte av kraven ovan. Alla som reser in i Sverige, även svenska medborgare rekommenderas att ta ett PCR-test direkt efter ankomst till Sverige. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

 

Resa med Snälltåget till Österrike från Sverige och Danmark

Följande behöver du uppfylla för att resa med oss till Österrike:

Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) som inte är äldre än 9 månader (Obs! Endosvaccinet från Johnson & Johnson är endast giltigt fram till den 3 januari 2022, därefter krävs en ny dos) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet (ska vara ett officiellt dokument på engelska eller tyska).

Österrike kräver ett också ett negativt PCR-test för inresa, som inte får vara äldre än 72 timmar vid inresa. Vaccineras du med en tredje dos ersätter detta PCR-testet. Vid inresa från Danmark krävs ett PCR-test (högst 48 timmar) och att du även är vaccinerad med en tredje dos eftersom Danmark räknas som ett Virusvariantområde.

Barn under 12 år som reser med förälder är undantagna från kraven ovan. Barn som fyllt 12 år eller är födda efter 1 september 2006 kan resa in i Österrike med PCR-test (72 timmar). För barn födda före 1 september 2006 gäller samma regler som för vuxna.

För att resa med tåget, checka in på hotell, gå på restaurang m m måste du uppfylla reglerna ovan. Läs mer på Österrikes turistbyrås hemsida. Om du inte fått svar på ditt PCR-test före ombordstigning måste du uppvisa ett negativt snabbtest.

Munskyddsregler för tåget till Österrike:

 • Sverige - vid risk för trängsel rekommenderas munskydd ombord på tåget
 • Danmark - på stationen och ombord på tåget. Undantag är när du är i din egen kupé eller sitter ner i restaurangvagnen.
 • Tyskland - inget krav på munskydd (detta eftersom vi uppfyller 2G+ reglerna och inte stannar i Tyskland)
 • Österrike - på stationen och ombord på tåget. Undantag är när du är i din egen kupé eller sitter ner i restaurangvagnen. Krav på FFP2-munskydd.

Observera att detta kan ändras till följd av ändrade inresebestämmelser.

 

Krav på munskydd

I Sverige rekommenderar Folkhälsomyndigheten vuxna (över 18 år) att att använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel. Munskydd införskaffar du själv inför resa på egen bekostnad.

I Danmark finns från 29 november krav på munskydd. Under hela resan, på plattformar och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn under 12 år är undantagna.

I Tyskland gäller krav på medicinska munskydd av typ FFP2 under hela resan, på plattformar och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn mellan 6 och 14 år behöver inte ha FFP2-munskydd, men ett mediciniskt munskydd. Barn under 6 år är undantagna.

I Österrike gäller krav på medicinska munskydd av typ FFP2 under hela resan och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn mellan 7 och 14 år behöver inte ha FFP2-munskydd, men ett mediciniskt munskydd. Barn under 7 år är undantagna.