Snälltåget Stockholm–Malmö–Köpenhamn

– med landets mysigaste restaurang på räls  

Ta tåget från Stockholm till Malmö och Köpenhamn! Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn "Krogen". Snälltåget har dagliga avgångar mellan Stockholm, Malmö och Köpenhamn. Behöver du boka om din resa är biljetterna alltid ombokningsbara fram till 24 timmar före avresa.

Snälltåget har dagliga avgångar mellan Köpenhamn, Malmö och Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

Snälltåget till Köpenhamn, Malmö och Stockholm – en prisvärd resa  

Snälltåget är ett prisvärt sätt att resa. Vill du resa till riktigt lågt pris? Boka din resa minst 2–3 veckor framåt i tiden, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag! De billigaste biljetterna kostar från 149 kr enkel resa Stockholm–Malmö och från 299 kr enkel resa Stockholm–Köpenhamn, men den hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

Glöm inte boka bord i restaurangen när ni bokar er resa! Vår restaurangvagn Krogen medföljer på sträckan Stockholm–Malmö och omvänt.

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

Upp till fyra barn under 16 år dessutom på upp till 80% rabatt på vuxenpriset, om bokningen innehåller minst en vuxen, senior 60+, ungdom och/eller student.

Biljetten går att avboka eller boka om fram till 24 timmar före avresa. Om ni ska lägga till, byta ut eller ta bort en resenär måste resan bokas om. Är priset högre vid när ni bokar om får ni betala mellanskillnad, är priset lägre får ni värdebevis som mellanskillnad.

Tillsammans-biljetten gäller endast vid resa i sittvagn.

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år har 20% rabatt på sittplats. Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

Ombokning och avbokning

Snälltågets biljetter som köps via Snälltåget.se är ombokningsbara. 

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé i nattåg sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Biljetten skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa, för egen kupé i nattåg skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Du ombokar genom att först avboka din resa via Min resa.

När en ombokningsbar biljett avbokas får resenären ett värdebevis som består av biljettpriset minus en avgift om 50 kr per sträcka och resenär. Värdebeviset gäller för köp av resor inom 365 dagar. Värdebeviset kan användas för att köpa en ombokningsbar resa med Snälltåget. 

Är den nya biljetten dyrare måste du betala en mellanskillnad. Är biljetten billigare kan du använda värdebeviset fler gånger.

Har du köpt din biljett genom oss på Snälltåget så kan du avboka via Min resa. En återköpsbar biljett går inte att boka om, den går bara att boka av. Vid avbokning av en återbetalningsbar biljett betalar du motsvarande avgifter som för en ombokningsbar biljett.

 

Platsbokning 

Den ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

Egen kupé på tåget mellan Malmö och Stockholm 

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer och är tillgänglig på vissa avgångar mellan Stockholm och Malmö.

 

Boka bord i Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och Maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Krogen finns med i tåget mellan Stockholm och Malmö, då du har gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats!

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. Självservicekassan hittar du i vår restaurangvagn Krogen medföljer på sträckan Stockholm–Malmö och omvänt.

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Alvesta–Växjö–Tingsryd–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, Wi-Fi och eluttag för din bekvämlighet. 

Varifrån går Snälltågets buss?

Karlskrona – bussen avgår från Kungsplan, hållplatsläge G.

Ronneby – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge E.

Karlshamn – bussen avgår från busshållplatsen Karlshamn Centrum Väst, läge A som ligger nere i centrum (alltså ej Järnvägsstationen) Google Maps 

Tingsryd bussen går från hållplats E.

Växjö – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge X.

Alvesta – bussen går från hållplats D, vid Sjögatan, följ skyltning för ersättningstrafik, se karta.

 

En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.