Ta Snälltåget till Berlins julmarknader

Res med oss till Berlin 29 november, 6 eller 13 december eller över jul -och nyår och kom i riktig julstämning!

 

Julmarknad i Spandau

27 november - 23 december 2023

I advent förvandlas gatorna och gränderna i gamla stan i Spandau till en vacker julvärld med marknadsstånd och julmys. Det här är den perfekta miljön för en klassisk julmarknad. På och omkring denna gågata ligger många bodar och stånd i små gränder och kullerstensgator. En julkrubba med levande djur bidrar till den speciella atmosfären.

 

Julmarknad på Breitscheidplatz

27 november 2023 - 7 januari 2024

Denna julmarknad i Berlins västra centrum är värd ett besök, och passapå att svänga förbi berömda Kurfürstendamm när du ändå är i närheten. Julmarknaden runt Kaiser Wilhelm Memorial Church på Breitscheidplatz välkomnar sina besökare med mer än 100 vackert dekorerade marknadsstånd. Här kan du shoppa allt från klassiska dekorationer till glas- och bronskonst och omsorgsfullt tillverkade leksaker - den här julmarknaden har allt.

Copyright: visitberlin, Foto: Wolfgang Scholvien

 

Julmarknad på Potsdamer Platz

28 oktober 2023 - 01 januari 2024

En perfekt julmarknad för både barn och vuxna. Förutom att julhandla kan besökarna åka kälke eller skridskor. Winterwelt (vintervärlden) vid Potsdamer Platz är en magnet för besökare och en höjdpunkt bland Berlins vinterattraktioner. Till skillnad från traditionella julmarknader är Winterwelt även en plats fylld med roliga aktiviteter. En särskild höjdpunkt är den 12 meter höga och 70 meter långa pulkabacken och rodelbanan med utsikt över Brandenburger Tor.

 

Julmarknad på Landsberger Allee

3 november - 30 december 2023

Julmarknaden på Landsberger Allee är efterföljaren till den populära julmarknaden i köpcentret Alexa och erbjuder en folkfest för hela familjen. Färgglada lampor, julstämning och ett oändligt antal äventyrliga åkattraktioner finns på plats. På mer än 20 000 kvadratmeter väntar vinterattraktioner och stånd på besökarna.

 

Julmarknad på Gendarmenmarkt (Bebelplatz)

27 november - 31 december 2023

Denna julmarknad ligger på ett av de vackraste torgen i Berlin och erbjuder dekorationer, mat och underhållning av hög kvalitet. På grund av byggnadsarbeten kommer julmarknaden att hållas på närliggande Bebelplatz från 2022 till 2024.

Varje år lockar julmarknaden omkring 800 000 besökare till den historiska miljön.

 

Julmarknad vid Berlins Röda Rådhus (Rotes Rathaus)

27 november 2023 - 07 januari 2024

Denna julmarknad är känd för sitt pariserhjul framför rådhuset och lockar besökare med marknadsgränder i gammal Berlinstil, en rund isbana och kulinariska läckerheter.

Besökarna på julmarknaden vid Berlins rådhus, nära Alexanderplatz, får uppleva gatuartister som orgelspelare och musiker och traditionella stånd som säljer äkta konst och hantverk. Här erbjuds också tomte-garanti, Jultomten kommer på besök tre gånger om dagen, givetvis reser han in i stil på sin släde dragen av sina renar.

 

Julmarknad på Alexanderplatz

27 november - 26 december 2023

Julmarknaden på Alexanderplatz i hjärtat av Berlin är en blandning av traditionell marknad, tivoli och fest. Julmarknaden på Alexanderplatz är en av de mest välbesökta i Berlin. I mer än 100 stånd säljer försäljarna traditionellt hantverk och juldekorationer samt smycken och diverse souvenirer. Doften av Bratwurst, pepparkakor och glühwein sprider sig i luften på Berlins mest berömda torg.

 

Botaniska trädgården i Berlin skiner upp

17 november 2023 - 14 januari 2024

I Botaniska trädgården hittar du ingen regelrätt julmarknad men är väl värt ett besök i jultid.  Från november till januari förvandlas den botaniska trädgården i Berlin till ett färgglatt vinterland med belysning, magiska skogar och ljusskulpturer.

 

Psst. Vi har ett till tips..

För dig som redan besökt Berlins julmarknader har vi en annan kul nyhet. I år har vi ett par specialresor där tåget fortsätter till Dresden där Tysklands äldsta julmarknad väntar.

Dresdens julmarknad Striezelmarkt anses vara den äldsta julmarknaden i Tyskland. Men det är inte bara dess rekordålder som lockar besökare, den har även andra egenskaper, vad sägs om världens största ljusbåge, ett pariserhjul som bjuder på en fin utsikt över julmarknaden och ett dagligt program med kulturella julevenemang.

Här kan du läsa mer om tåget till Dresden.