Ta Snälltåget till Åre & Jämtlandsfjällen

​Välkommen ombord på våra tåg som går från Malmö via Stockholm till Åre! Semesteräventyret börjar redan ombord där du kan koppla av i din kupé eller besöka vår restaurangvagn Krogen som erbjuder ett stort sortiment med allt från kvällsmiddag och fika till frukost. Du reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap - redo för en dag i backen!

Snälltåget kör också till Åre och Jämtlandsfjällen under sommar och tidig höst.

Avgångar och stationer

Snälltåget avgår från Malmö onsdag och lördag eftermiddag/kväll och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till fjällen nästa morgon. Vi kör under perioden 16 december 2020 - 2 maj 2021. Avgångarna är anpassade till de större bytesdagarna för boendet i Åre - torsdag och söndag.

Hemresan sker på eftermiddagen torsdag och söndag, du kommer fram till Uppsala och Stockholm på kvällen och under natten stannar vi till i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta för att sedan komma fram på morgonen i Hässleholm, Lund och Malmö.

Under högsäsong kör vi extratåg från Skåne (Malmö, Lund och Hässleholm) direkt till Jämtlandsfjällen och åter.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen.

Våra fjälldestinationer

Storstadspuls i Åre, familjevecka i Vemdalen eller turskidor i Jämtlandstriangeln – vi har många valmöjligheter.

Åre

En av världens bästa skidorter – stig av tåget mitt i byn med närhet till backar och Åres pulserande nöjesliv. Vi kör till Åre under hela säsongen 16 december 2020–2 maj 2021.

Jämtlandstriangeln, Storulvån och Storlien

Snälltåget kör till Enafors och Storlien under perioden 24 februari–25 april 2021 . I Enafors byter du till transferbuss till Storulvån, som är vanlig utgångspunkt för Jämtlandstriangeln (Storulvån–Blåhammaren–Sylarna–Storulvån).

Edsåsdalen och Vålådalen

I samarbete med Edsåsdalen och Vålådalens Fjällstation erbjuder vi transfer från och till Undersåker station under perioden 16 december 2020–25 april 2021. Boka hela resan på Snälltåget.se.

Vemdalen

Vemdalen erbjuder skidåkning för alla – men är också destinationen som ger dig som tågresenär extra fördelar. Till Vemdalen kör vi under under perioden 16 december 2020–25 april 2021.  

Nyhet! Ramundberget och Tänndalen

I samarbete med Ramundberget och Tänndalen kan vi nu erbjuda transfer från Röjans station och Östersund. Vi kör till Ramundberget och Tänndalen under perioden 16 december 2020–25 april 2021. Läs mer

Nyhet! Södra Lapplandsfjällen

I samarbete med Inlandsbanan och fjälldestinationer i södra Lapplandsfjällen kan vi erbjuda resor till Hemavan Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll i februari.